Cursussen: 13 resultaten

Om een e-learning te kunnen volgen, moet je een account hebben voor de Medi Campus en daarop ingelogd zijn. Door op de titel van cursus te klikken, wordt je doorgestuurd naar de login pagina van Domus Medica.


CursustitelSorteer volgens Cursustitel oplopend
CursusomschrijvingSorteer volgens Cursusomschrijving oplopend
CategorieSorteer volgens Categorie oplopend
RubriekSorteer volgens Rubriek oplopend
Aantal CPSorteer volgens Aantal CP oplopend
DuurSorteer volgens Duur oplopend

Vroegtijdige diagnostiek en screening spelen een belangrijke rol bij de aanpak van borstkanker. De overheid is in 2001 gestart met een systematisch bevolkingsonderzoek naar borstkanker bij vrouwen tussen 50 en 69 jaar. De huisarts is een sleutelfiguur om zowel participatie als de kwaliteit van de screening te verbeteren.

Geslachtsorganen vrouw, inclusief borstenEthiek en economie

0.5 

30 minuten

De predistributie van kaliumjodidetabletten is één van de beschermingsmaatregelen bij een nucleair ongeval. Als zorgverstrekker heeft u hierin een cruciale rol te vervullen, niet alleen om de gezondheidsgerelateerde vragen van de bevolking te beantwoorden maar ook om de boodschap van de overheid duidelijk over te dragen en toe te lichten.

Endocriene klieren, stofwisseling en voedingEthiek en economie

0.5

30 minuten

De huisarts is een sleutelfiguur bij preventie en behandeling van alcoholproblematiek. Hij/zij is vaak de eerste die signaleert dat de patiënt meer drinkt dan verantwoord is. In deze e-learning leert u hoe u als arts deze probleemsituaties kan opsporen en aanpakken. 

Psychische problemenAlgemene geneeskunde

0.5

30 minuten

Huiselijk geweld blijft ook voor huisartsen vaak goed verborgen. Met behulp van deze e-learning leert u als arts de signalen van partnergeweld, kinder- of oudermishandeling beter herkennen.

Sociale problemenEthiek en economie

3

3 uur

Deze e-learning geeft u een zicht op de incidentie van dikkedarmkanker in België en Vlaanderen. Na de e-learning kent u de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van dikkedarmkanker, kunt u correct het risico inschatten en zo het correcte medische beleid voeren.


SpijsverteringEthiek en economie

0.5

30 minuten

In deze e-learning maakt u kennis met "Het Gezondheidskompas", een nieuwe online webapplicatie waarmee Vlamingen kunnen testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes en waarop ze kunnen letten voor een gezondere levensstijl. 

Algemeen, PreventieAlgemene geneeskunde

0.5 

30 minuten

Deze e-learning wil artsen duidelijk informeren over de mogelijke gevolgen van tekenbeten. We kaderen zowel de ziekte van Lyme als tekenencefalitis en focussen op opsporing, preventie en behandeling.

HuidAlgemene geneeskunde

1 uur

Deze e-learning bestaat uit volgende onderdelen: prevalentie, definitie, symptomen, diagnose en differentiaaldiagnose, beleid, doorverwijzen en samenwerken, en re-integratie in een notendop. 

Psychische problemenAlgemene geneeskunde

1 uur

Deze cursus 'Osteoporose' bevat 6 afzonderlijke e-learningmodules van ongeveer 15 minuten.  Volgende topics worden behandeld: osteoporose en diagnostisch traject, aanpak en behandeling, management van osteoporose, casuïstiek en specifieke topics.

BewegingsapparaatAlgemene geneeskunde

1,5

1,5 uur

De mis(be)handeling van ouderen is een frequent en onderschat fenomeen dat een grote impact heeft op de gezondheid van de oudere. Slechts een fractie wordt herkend en in het kader van de vergrijzing zal deze problematiek enkel toenemen. De huisarts is een centrale figuur binnen de eerstelijnsgezondheidszorg en bevindt zich in een ideale positie om gevallen van ouderenmis(be)handeling (OMB) te identificeren en aan te kaarten.

Sociale problemenEthiek en economie

1

1 uur

Deze e-learning maakt deel uit van een vormingspakket over de KCE-richtlijn 'Lage rugpijn en radiculaire pijn', samengesteld door een multidisciplinair team van experten en beroepsverenigingen. 

BewegingsapparaatAlgemene geneeskunde

1 uur

Vanaf 1 januari 2020 verandert er heel wat aan de regelgeving bij het elektronisch voorschrijven. Deze e-learning geeft je een compleet overzicht zodat je volgens de nieuwe regelgeving aan de slag kan gaan.

Verschijningsdatum: januari 2020 - Laatste update: 6 mei 2020


Algemeen, PreventieEthiek en economie0.530 minuten

Herbeluister hier de opnames van de informatieve webinar georganiseerd door de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met Domus Medica, die op 30 april 2020 plaatsvond rond de heropstart van huisartsenpraktijken tijdens COVID-19.

Verschijningsdatum: 2 mei 2020


Algemeen, PreventieAlgemene geneeskunde 1-1,5 uur